Blogunkban már többször említettük a betonfestést, de mindig előkerülnek olyan kérdések, melyeket érdemes megválaszolni a témában. Ebben a cikkben a leggyakrabban felvetett témákat járjuk körül.

Hogyan történik a betonfestés?

A betonfestés során a már megszilárdult beton kerül bevonásra festékkel. Nem csak a padlót lehet festeni, hanem a legtöbb betonelemet, tartókat, függőleges felületeket, de a plafont is.

A piacon nagyon sokféle termék érhető el a célra, ezek tartósságukban, kiadósságukban, felhasználási területükben akár jelentősen el is térhetnek egymástól, emiatt érdemes mindig szakértői segítséget kérni a megvásárlásukhoz.

Mi a különbség a betonfestés és betonszínezés között?

A betonszínezés esetén a betonhoz adják hozzá a festékanyagot, ezáltal a kész beton az előre beállított színt kapja. Nagy előnye, hogy a betonfestéssel ellentétben nem tud lekopni a felületről, mivel már eggyé vált az alapanyaggal. Hátránya, hogy a beton minden jellemzője látszik, beleértve a hibákat, a kisebb-nagyobb köveket stb.

Ezeket a betonfestés akár teljesen el is tudná fedni. Bár általában nem jellemző, de nem szakszerű betonszínezéskor a kész beton foltos maradhat, ha nem keverték el jól a színezőanyagot.

Mennyi ideig tart ki a betonfestés?

A betonfestés tartóssága a használat módjától és intenzitásától függ. A festett padló alapvetően nagyobb igénybevételnek van kitéve, főleg az ipari létesítményekben. Az ilyen helyeken gyakrabban kell festeni, de a festék akár évekig is kitarthat.

Függőleges felületeken még ritkábban van szükség a beton festésére, hiszen ezeken az elemeken sokszor csak takarítani kell. A festék különféle más bevonatokkal is ellátható, így a betonfestés tartósabbá válhat.

Javítható a festett beton?

Ha csak kisebb felületeken sérül meg a beton festése, az javítható, de minden esetben meg kell nézni, hogy az erőforrásokat tekintve, milyen feladat éri meg jobban. Előfordulhat, hogy bár csak egy kisebb helyen kellene újra festeni, a beton általános állapota miatt rövid időn belül úgyis esedékes lenne a felújítás. Ilyenkor érdemes lehet egyben elvégezni a terület renoválását.

A költségek megbecslését és a szükséges munkálatokat a szakemberek a helyszínt felmérve minden esetben el tudják mondani.

Van alternatívája a betonfestésnek?

A betonfestés egyik alternatívája a betoncsiszolás. Ez a folyamat egyre több helyen veszi át a stafétát, mivel többféle fényeségű felületet tud kialakítani, így széles körben felhasználható. Legyen szó az ipari létesítmények biztonságos munkavégzést garantáló padlóíról, vagy a magánházak, illetve kereskedelmi épületek tükörfényes felületeiről, a betoncsiszolás mindenhol jól teljesít.

A csiszolás a már megfestett padlókon is elvégezhető, hiszen a gyémántfejjel ellátott ipari teljesítményű gépek a festékmaradványokat is eltávolítják. Az ezekhez csatlakoztatott szívóegységek miatt szinte alig kell porszennyezéssel számolni, így rendkívül gyorsan lehet haladni a munkával. A csiszolást követő polírozási lépések pedig a kívánt fényességet állítják be.

Kérdése van?

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!
Üzenjen nekünk!
Hívjon minket!

Ajánlott bejegyzéseink

Ha tetszett Önnek ez a cikkünk, ajánljuk a többi írásunkat is:

Vissza az összes bejegyzéshez