Felület-előkészítés csiszolással

Főoldal/Felület-előkészítés csiszolással

Gépeinkkel nem csak csiszolni lehet

Régen ez a szemcseszórók és marógépek feladata volt. Mára azonban megváltozott a helyzet. A padlócsiszolás lett az első számú felület-előkészítési eljárás. A HTC csiszológépek ebben is piacvezetők.

A felület-előkészítés, az epoxi alapú műgyanta burkolatok, cementes ragasztók felszedése, festékek és lakkok eltávolítása soha nem volt könnyű, de a HTC padlócsiszológépei könnyedén megbirkóznak a feladattal.

Egyenletes felület-előkészítés

A HTC csiszológépeket világszerte a kivitelezők 80%-ban burkolatbontásra, felület-előkészítésre használják. Nem véletlen. A HTC sikere abban áll, hogy a gyémántcsiszolással pénzt és időt lehet megspórolni magasabb műszaki tartalom megvalósulása mellett.

A szemcseszórókkal és marógépekkel ez lehetetlen, mert ezek a gépek “lekövetik” a padló egyenetlenségeit – velük együtt “hullámoznak” -, míg a csiszológépek megszüntetik azokat. Ráadásul azzal, hogy aljzatkiegyenlítőre nincs szükség, a burkolók és a műgyantások rengeteg időt és pénzt spórolhatnak.

A csiszolásos felület-előkészítés során a nagy teljesítményű csiszológépek egyszerre két munkafázist végeznek el olcsón és gazdaságosan:

  • Eltávolítják a régi burkolatot.

  • Kiegyenlítik az aljzatot az új burkolat fogadására.

Kérjen díjmentes igényfelmérést!

Amennyiben érdekli szolgáltatásunk, lépjen velünk kapcsolatba! Díjmentes helyszíni felméréssel, árajánlatadással és szakmai tanácsadás során a legoptimálisabb eljárás kiválasztásával segítünk Önnek elérni céljait padlójával kapcsolatban!

Érdeklődni szeretnék

Kérjen díjmentes igényfelmérést!

Amennyiben érdekli szolgáltatásunk, lépjen velünk kapcsolatba! Díjmentes helyszíni felméréssel, árajánlatadással és szakmai tanácsadás során a legoptimálisabb eljárás kiválasztásával segítünk Önnek elérni céljait padlójával kapcsolatban!

Érdeklődni szeretnék

Nagyobb szilárdság, még gazdaságosabban!

Pontos vizsgálatok igazolták, hogy a HTC padlócsiszológépei által megcsiszolt aljzat nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik, mint akár a szemcseszórt vagy a mart padozat. Ennek az az oka, hogy mindkét hagyományos felület-előkészítő eljárás igen nagy rezgésterheléssel jár, melyek következtében mikrorepedések jönnek létre a betonban.

A csiszolásos felület-előkészítés további előnye, hogy egy ilyen felületre sokkal kevesebb műgyanta kell. Ráadásul a kivitelező biztos lehet benne, hogy a marógép által hagyott csíkok sem fognak átálátszódni a kész felületen.

A műgyantások azért is szeretik a csiszolt felületet, mert az már eleve kiegyenlített és sima, szemben a többivel, amit még vagy felületkiegyenlítővel ki kell önteni, vagy sokkal több anyag kell hozzájuk. A versenyképes árú műgyanta padlóhoz szinte elengedhetetlen a csiszolásos felületelőkészítés. A szemcseszórók és marógépek a falszéleken elhagynak 70-90mm távolságot, míg a padlócsiszológépek egészen a falszélekig elérnek, akár a fűtőtestek alá is beférnek. Nincs veszteség.