Kérjen díjmentes felmérést: +36 70 770 2759 / info@padlokontroll.hu

Felület-előkészítés csiszolással

Régen ez a szemcseszórók és marógépek feladata volt. Mára azonban megváltozott a helyzet. A padlócsiszolás lett az első számú felület-előkészítési eljárás. A HTC csiszológépek ebben is piacvezetők.

A felület-előkészítés, az epoxi alapú műgyanta burkolatok, cementes ragasztók felszedése, festékek és lakkok eltávolítása soha nem volt könnyű, de a HTC padlócsiszológépei könnyedén megbirkóznak a feladattal.

Tudta?

A HTC csiszológépeket világszerte a kivitelezők 80%-ban burkolatbontásra, felület-előkészítésre használják. Nem véletlen.


A HTC sikere abban áll, hogy a gyémántcsiszolással pénzt és időt lehet megspórolni magasabb műszaki tartalom megvalósulása mellett. A csiszolásos felület-előkészítés során a nagy teljesítményű csiszológépek egyszerre két munkafázist végeznek el olcsón és gazdaságosan:

  1. Eltávolítják a régi burkolatot.
  2. Kiegyenlítik az aljzatot az új burkolat fogadására.

A szemcseszórókkal és marógépekkel ez lehetetlen, mert ezek a gépek "lekövetik" a padló egyenetlenségeit - velük együtt "hullámoznak" -, míg a csiszológépek megszüntetik azokat. Ráadásul azzal, hogy aljzatkiegyenlítőre nincs szükség, a burkolók és a műgyantások rengeteg időt és pénzt spórolhatnak.

Tudta?

Pontos vizsgálatok igazolták, hogy a HTC padlócsiszológépei által megcsiszolt aljzat nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik, mint akár a szemcseszórt vagy a mart padozat. Ennek az az oka, hogy mindkét hagyományos felület-előkészítő eljárás igen nagy rezgésterheléssel jár, melyek következtében mikrorepedések jönnek létre a betonban.


A csiszolásos felület-előkészítés további előnye, hogy egy ilyen felületre sokkal kevesebb műgyanta kell. Ráadásul a kivitelező biztos lehet benne, hogy a marógép által hagyott csíkok sem fognak átálátszódni a kész felületen.

Tudta?

A műgyantások azért is szeretik a csiszolt felületet, mert az már eleve kiegyenlített és sima, szemben a többivel, amit még vagy felületkiegyenlítővel ki kell önteni, vagy sokkal több anyag kell hozzájuk. A versenyképes árú műgyanta padlóhoz szinte elengedhetetlen a csiszolásos felületelőkészítés.


A szemcseszórók és marógépek a falszéleken elhagynak 70-90mm távolságot, míg a padlócsiszológépek egészen a falszélekig elérnek, akár a fűtőtestek alá is beférnek. Nincs veszteség.

Kapcsolat

A padlócsiszolás árak számtalan tényezőtől függenek. Tegye fel kérdését:Hozzájárulok adataim kezeléséhez, az adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint

Purhab szigetelés gyorsan, kiváló minőségben

Az egész ország területén elérhető szolgáltatás!

érdekel

Az egész ország területén
elérhetőek vagyunk.
 
Egyeztessünk telefonon!
+36 70 770 2759
Írjon nekünk!
info@padlokontroll.hu